Kun olin muutamat vauvanneulesetit tehny, päätin alkaa tehä jotain ittellenikin. Gjestalin Maija-lankaa oli jäänyt mukavasti noista vauvaneulomuksista, niin päätin käyttää sen hyväkseni ja neuloo itelleni sukat. Mallin löysin Langanpätkiä-blogista. Käytin nelosen puikkoja, ja loin alussa yht.58 silmukkaa (ohjeessa 1 vähemmän) niin sain paremmin joustimen mallattua.
 
Sukan mallista tykkäsin älyttömästi, ja joskus jäin koukkuun hokien "vielä tää mallikerta, niin sitte lopetan"... Oli tosi mielenkiintoinen malli tavallisen oikein-nurin-oikein-nurin -mallikerran sijaan. Kantapäähän tein oman muunnelman (idean olin jostain kyllä joskus kuullut, en muista mistä) Ranskalaisesta kantapäästä.
 
Ruskea lanka vaan loppui kesken, sain kyllä yhden sukan loppuun, mutta toiseen lanka ei enää riittäny. Eikä Maijaa myyty niissä parissa lankakaupassa, joissa kävin. Tiesin kyllä, mistä sitä saa, mutta en päässyt siellä käymään. Kaiken lisäksi ruskeaan sukkaan meni hermot, ku kärjen sädekavennuksesta tuli ihan tyhmä ja sukka näyttää ihan mörvelöltä jalassa.
 
258648.jpg
 
Ostin sitten ihan uutta lankaa (Sandnesgarnin Smart) ja aloitin eriväriset sukat, kylläkin samalla hyväksihavaitulla mallilla. Nämä Metsäsukat alias Sammakkosukat on aivan ihanat, mutta kyllä näitten kanssa olikin väkertäminen. Neuloin kahta sukkaa yhtä aikaa, ja yritin aina erilaisia kantapäitä, purin ja neuloin uudestaan, monta kertaa. Yritin paria erilaista tiimalasikantapäätä, eli tätä ja tätä, mutta tyydyin sitten Saksalaiseen kantapäähän. Kärkikavennuksiakin kokeilin moneen kertaan, kunnes se vihdoin onnistui (malli oma, vinkki tuntemattomasta paikasta). Eilen sain sukat vihdoin valmiiksi! Sukista ei täysin identtiset tullu värien puolesta, mutta ei haittaa, tulipahan persoonalliset. Tämmöset näistä sitten tuli:
 
258649.jpg
 
 
Tässä vielä hiukan mallailua:
 
258651.jpg

258650.jpg
 
Nyt pitäis vielä purkaa ruskean sukan kärki ja neuloa sukalle kaveri, puikoilla olis ollu jo Alvar-huivi, mutta mulle iski lukihärö, ja loin 225 silmukkaa ku ois pitäny luoda 255... Ehdin jo neuloo muutaman kerroksen, kunnes yhtäkkiä koin valaistuksen. Eli koko mörvelö menee purkuun. Sitä se tv:n (alias sontalaatikko) katsominen teettää että laskut ja ajatukset menee sekasin.. Siitä tuliki mieleeni, että kohta alkaa Blondin kosto 2 :) Jos tällä kertaa kattois töllöä ilman neuletta niin ei menis ihan vikaan...