Viime talvena innostuin taas neulomisesta pitkästä aikaa. Opiskelut olivat ohi, ja iltaisin/vapaalla ei ollut enää opinnäytetyön tekemistä ja muita tehtäviä tai tenttiin lukemisia. Samaan aikaan oli myös tiedossa, että kaveripiiriin oli tulossa vauvoja ja päätin sitten aloittaa vauvaneuleiden kutomisen kaikille tuleville vauvoille.

Löysin vanhoista ohjekätköistä joskus vuosituhannen vaihteessa (muistaako joku milloin?) ilmestyneestä Novita-lehdestä löytyneen Debbie Blissin nalleneulesetin ohjeen. Innostuin siitä niin, että lopulta tein neulesetit kevään ja kesän vauvoille Vilille, Elsalle ja Mikkelle.

226949.jpg226962.jpg

Vilin setti

 

226951.jpg

neulomukset Elsalle

 

226957.jpg

Mikken asusteet

Lanka: Gjestalin Maija, vaaleanruskea ja ruskea (Vilin ja Mikken setit), yht. n.70g lankaa/setti
Elsan settiin Novitan Bambino viime vuosituhannen värivalikoimista (valkoista jossa minttupilkkuja + vaaleanpunaisen kerän jämiä)
Puikot: 3,5 ja 4

Luulin, että neuleet valmistuisivat nopeasti, olivathan ne vauvaneuleita. Mutta toisin kävi, näpertämistä oli enemmän kuin uskoinkaan, mutta tykkään kyllä tollasesta pienestä askartelusta. Neulominen oli kyllä paljon hauskempaa ja nopeampaa, ja päätteleminen jäi usein viime tinkaan. Ja lopettamisen lisäksi myös aloittaminen oli vaikeinta, en ikinä saanut aloitettua neulesettiä ennenkuin vauva oli syntynyt, mutta toisaalta se mahdollisti myös oikeat värivalinnat.

Nyt kun olen saanut neulottua muille, on aika neuloa jotain itsellenikin. Tällä hetkellä puikoilla on parit sukat ja tarkoituksena on tehdä vielä pipo ja muuta pientä tämän vuoden aikana. Mutta niistä myöhemmin...

Edit: lanka- ja puikkotiedot